Fosbury & Sons opent 'Alfons' : een groene oase in de grijze kantoorwoestijn

Fosbury & Sons opent 'Alfons' : een groene oase in de grijze kantoorwoestijn

"Bedrijven zoeken eigenlijk geen kantoor. Wat bedrijven écht zoeken is een krachtige ‘work force’. Een productief team dat optimaal samenwerkt en de missie van het bedrijf volbrengt. Een kantoor is geen doel op zich, het is een middel." Een sterk statement van Fosbury & Sons, een bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van “serviced offices”. In juli 2019 opende Fosbury & Sons een 3e site, meteen de 2e vestiging in het Brusselse: Alfons. Deze keer in de meer industriële zone van Groot-Bijgaarden, goed voor 3000m2.  Een groene oase in de grijze kantoorwoestijn. Daarmee zetten ze hun missie - het creëren van de ideale werkomgeving - verder.

Fosbury & Sons faciliteert en optimaliseert de werkomgeving door bedrijven volledig te ontzorgen. Het uitgangspunt is steeds de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en levenskwaliteit voor zo veel mogelijk mensen te verbeteren. 

Onze focus is mensen. We willen de werkomgeving zo aangenaam mogelijk maken, aangepast aan de verschillende taken die je binnen een job doet. Dat doen we steeds in dialoog met het bedrijf, we luisteren naar hoe ze werken en wij treden daarbij op als adviseur. Die werking is voor elk bedrijf anders. Maar wat wel algemeen geldt en ondertussen wetenschappelijk vastgesteld is, is dat de een aangename werkomgeving een positieve invloed heeft op productiviteit en creativiteit van werknemers. (Stijn Geeraets, Co-Founder).

Groot-Bijgaarden

Na Boitsfort kiest Fosbury & Sons dus opnieuw voor een locatie net buiten het stadscentrum. Onder het motto “The Renaissance of Work” willen ze een impact maken op het werkleven van zo veel mogelijk mensen en ook in de rand van de stad alternatieven op het grijze kantoor aanbieden. En dat is precies wat Alfons doet: bij binnenkomst in de lobby, een indrukwekkende open ruimte met een overvloed aan planten en witte en groene accenten, waan je je in een oase te midden van een monotone industriezone. 

De locatie is bovendien uitmuntend qua bereikbaarheid met zijn ligging vlakbij de grote invalswegen: ideaal voor diegenen die de stad liefst niet binnenrijden of het verkeer op de ring niet willen trotseren. Daardoor is Alfons ook een meeting locatie bij uitstek om vlot mensen samen te brengen uit verschillende hoeken van het land. 

Hoe kan je van Fosbury & Sons gebruik maken?

Zoals in alle Fosbury & Sons vestigingen kan je op 4 manieren gebruik maken van Alfons. 

  1. Je kan hier terecht voor een werkplek aangepast aan jouw behoeften: van een privaat kantoor (voor 1 tot 100 werknemers en meer) tot een flexibel membership tot een visitor pass voor een hele of halve dag. 
  2. Daarnaast zijn er verschillende meeting rooms ter beschikking met alle nodige functionaliteiten. Deze kunnen ook door externe bedrijven gehuurd worden per uur, halve of hele dag. Zo is de Board Room op de rooftop met zicht op de stad Brussel en aansluitend terras een unieke off-site locatie. Ook de gezellige lobby met restaurant kan gehuurd worden voor events. 
  3. Fosbury & Sons biedt ook een gevarieerde programmatie om mensen bij elkaar te brengen. Zo kan je er terecht voor een keynote, een live muziekoptreden, een boekvoorstelling, een whisky tasting, een dansvoorstelling, ...
  4. Tenslotte is de Midori take-away bar toegankelijk voor iedereen en ook de lunch in het restaurant is open voor niet-leden op reservatie. 

 

Interieur

Het voormalige pakhuis op de Alfons Gossetlaan werd gerenoveerd in samenwerking met projectontwikkelaar Futurn, KRAS Architecten en Going East Interieurarchitecten in de sfeer van een atelier. Na Harmony (Antwerpen) en Boitsfort (Brussel) die allebei iets warmer en exotischer van sfeer zijn wilden we deze locatie eenvoudig wit houden met groene accenten, aldus Going East.  

Witte stalen raampartijen worden gecombineerd met eikenhout en zorgen voor een open en rustige sfeer. Het veelvuldige gebruik van glazen wanden laat veel daglicht binnen en een 360° uitzicht toe. Fosbury & Sons koos opnieuw voor veel op maat gemaakt meubilair ontworpen door Going East in combinatie met unieke design en/of vintage objecten van Atelier Van Lieshout, Valerie Objects, Nor11, Vitra en Rub. De techniek op de houten tafels in de bar en keukens is uniek en werd speciaal ontwikkeld voor Alfons. Net als in Antwerpen en Boitsfort zal er ruimte zijn voor kunst, in samenwerking met o.a. de Brusselse kunstgalerijen Rodolphe Janssen, The Artgency en de Antwerpse Louise Mertens. Samsung, Sennheiser, Marie Stella Maris, Lannoo, Luster & Café Costume behoren ook voor deze vestiging opnieuw tot de vaste partners en maken de beleving compleet.

_____

In september zal de 3e Brussels vestiging van Fosbury & Sons openen op de Koning Albert II Laan, vlakbij het Brusselse Noord Station. Ook de locaties voor de eerste 2 internationale vestigingen in Amsterdam zijn inmiddels bekend. Daar zal Fosbury & Sons zijn intrek nemen in een indrukwekkend pand op de Prinsengracht, een voormalig ziekenhuis in het hartje van de stad met uitzicht op de grachten en een unieke binnentuin en op Westerdok. Meer info volgt binnenkort.

_____

INTERESTED?

Inschrijven voor een membership kan alvast via het contactformulier. Fosbury & Sons Members kunnen terecht op alle Fosbury & Sons locaties.

_____

Fosbury & Sons Alfons

Alfons Gossetlaan 40
Groot-Bijgaarden

alfons@fosburyandsons.com

______

Download all images here

 

Contacteer ons
Over Fosbury & Sons

NOT YOUR ORDINARY OFFICE

Fosbury & Sons is a human workspace for your company, big or small.
A place you love to go to every single day.

Workspaces | Meetings | Events | Food