Fosbury & Sons verovert Brussel met strategische spreiding en opent twee nieuwe locaties

Fosbury & Sons verovert Brussel met strategische spreiding en opent twee nieuwe locaties

Fosbury & Sons 'Alfons' en Fosbury & Sons 'Albert'

Serge Hannecart, Stijn Geeraets en Maarten Van Gool richten in 2016 Fosbury & Sons op met als missie de kantoorwereld voorgoed te veranderen onder het motto: The Renaissance of Work. De eerste locatie in de Antwerpse WATT-toren, goed voor intussen 5600 m2 aan hybride kantoorruimtes, heeft een actuele bezettingsgraad van 95%. In november 2018 volgde de opening van de eerste vestiging in Brussel met 7000m2 in een brutalistische parel in Watermael-Bosvoorde. Deze zomer opent Fosbury & Sons nog 2 nieuwe locaties regio Brussel: in Groot-Bijgaarden en op de Albert II-laan, met als doel een goede geografische spreiding.

De drie huidige Brusselse Fosbury & Sons locaties - samen goed voor 15.000 m2 - worden inspirerende, professionele, en bovenal menselijke werkplekken in de stad waar kleine én grote bedrijven samenkomen. Fosbury & Sons leden krijgen toegang tot alle locaties. Een goede geografische spreiding is dus een must. Fosbury & Sons vestigt zich bewust niet enkel op A-locaties. Ze gaan op zoek naar locaties die elk hun eigen uitzonderlijke troeven hebben.

Qua gebruikers richt Fosbury & Sons zich op bedrijven uit verschillende sectoren (van 1 tot 100 personen en meer) en ook grotere corporate bedrijven die surfen op de golf van thuisstadwerken en een hub willen neerzetten op één van de Fosbury & Sons locaties.

Ons concept past perfect in de hedendaagse samenleving waar bedrijven nood hebben aan flexibiliteit én stabiliteit.  Met deze hybride kantoorruimtes komen werkgevers tegemoet aan de specifieke wensen van elke medewerker; plaats om comfortabel samen te werken maar ook om gefocussed te werken, een interactieve cultuur waarin je mensen kan ontmoeten, mét bovendien ruimte voor rust en ontspanning...Het hoogste doel is altijd meer levenskwaliteit. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat ze alleen moeten doen waar ze goed in zijn en kantooroplossingen beter uitbesteden aan experts. - Maarten Van Gool

In Brussel zal Fosbury & Sons met 3 locaties aan 1170 mensen een werkplek kunnen bieden – op die manier zullen ze het volledige Brusselse gewest bedienen en een mooie Noord-Zuidas door de grootstad trekken. Per nieuwe locatie gaan Fosbury & Sons oprichters Stijn Geeraets, Maarten Van Gool en Serge Hannecart op zoek naar de juiste lokale partners en medewerkers, want lokale verankering is volgens hen cruciaal en draagt bij aan het gevoel van 'thuiskomen'.

1/ Fosbury & Sons 'Alfons'. Opening juli 2019

3000 m2 in de industriële zone van Groot-Bijgaarden. Uitmuntend qua bereikbaarheid met zijn ligging vlakbij de grote invalswegen: ideaal voor mensen die de stad liefst niet binnenrijden of het verkeer op de ring niet willen trotseren. Fosbury & Sons Alfons is een oud pakhuis dat volledig vernieuwd wordt in samenwerking met projectontwikkelaar Futurn, KRAS Architecten en Going East Interieurarchitecten. Op deze manier brengt Fosbury & Sons vernieuwing in de klassieke industriezone.

Het voormalige pakhuis van 3000 m2 wordt gerenoveerd in de sfeer van een atelier: witte stalen ramen worden gecombineerd met eikenhout voor een lichte en toch warme uitstraling. Het veelvuldige gebruik van glazen wanden laat een mooi 360° uitzicht toe aan alle leden. Een rooftop etage met luxueuze meeting room aka 'board room' en de klassieke bar 'Giorgio' met terras, zal volledig afgehuurd kunnen worden.

Wie het gelijkvloers van Alfons binnenstapt, komt onmiddellijk binnen in de levendige sfeer van de take-away bar. Je kan er bovendien plaatsnemen in het gezellige Coffeelabs restaurant met terras waar je je in een jungle-omgeving waant. Fosbury & Sons 'Alfons' is een groene oase temidden van het industrieterrein.

Fosbury & Sons Alfons
Alfons Gossetlaan 40
Groot-Bijgaarden

2/ Fosbury & Sons 'Albert'. Opening augustus 2019

5000 m2 in het hart van het business district van Brussel. Op de Albert II-laan wordt de slogan 'the office is dead' realiteit. Fosbury & Sons wil er de stereotiepe kantooromgeving écht nieuw leven inblazen door een typisch kantoorgebouw volledig te heropwaarderen. De oprichters van Fosbury & Sons geloven enorm in de buurt, met haar centrale ligging dichtbij Brussel-Noord en het KANAL Centre Pompidou.

Fosbury & Sons 'Albert' wordt na de renovatie door ASSAR Architecten een 'zero-energy' gebouw. Driedubbele beglazing zorgt voor een quasi perfecte isolatie van het pand. De designers kozen voor raamkaders in duurzaam hout. Een uiterst efficiënt koel- en verwarmingssysteem via het plafond, ook SAPP (Smart Accoustic Passive Power) genoemd, maakt deel uit van de ecologische technologie. Net zoals voor Alfons, werden ook voor Albert de beste technieken ingeschakeld om de akoestiek op te waarderen. Hiervoor werd samengewerkt met de Office Acoustics van Venac. Voor de aanleg van de binnentuin en dakterrassen wordt er samengewerkt met Wirtz Landscaping Architects.

Ook deze locatie wordt volledig onder handen genomen door de interieurarchitecten van Going East, die hier voor een wat intiemere, warmere sfeer kiezen. Het gelijkvloers met een oppervlakte van 1.055 m² wordt een toegankelijke lobby en bar met de sfeer van een jazzclub, inclusief piano. Hier vind je ook het Coffeelabs restaurant. Er is doorheen het gebouw veel ruimte voor gezellige zithoeken. Grote vides met draaitrappen stelen de show. Een klassevolle Wallstreet-achtige omgeving mét de gekende Going East twist.

Fosbury & Sons Albert
Koning Albert II-laan 7
1000 Brussel

_____

Een vierde locatie voor F & S in BXL zit er ook aan te komen, en dit in het voormalige Actiris gebouw aan de beurs Brussel. Een samenwerking met Axel Vervoordt, Coussée & Goris architecten en VDD project development.

De eerste Fosbury & Sons locatie in Amsterdam volgt in de herfst van dit jaar. Een tweede Amsterdamse vestiging is voor begin 2020.

_____

INTERESTED?

Inschrijven voor een membership kan alvast via het contactformulier. Fosbury & Sons Members kunnen terecht op alle Fosbury & Sons locaties.

 

 

 

 

 

 

 
Contacteer ons
Over Fosbury & Sons

NOT YOUR ORDINARY OFFICE

Fosbury & Sons is a human workspace for your company, big or small.
A place you love to go to every single day.

Workspaces | Meetings | Events | Food